Kendini sevmenin 44 yolu

 Kendini sevmenin 44 yolu

Kendinizi sevmeyi de öğrendiyseniz, ancak başka birini tamamen sevebilirsiniz. Özellikle hissettiğimiz tüm güvensizliklerle, “kendini sevme”yi başarmak bazen zor olabilir. Ama “kendini sev” gerçekten ne anlama geliyor? Nasıl görünüyor? veya nasıl yapılır?


Radikal öz sevginin kökü, içgüdülerinizi dinlemek ve vücudunuzun size ihtiyacı olduğunu söylediği şeyi dinlemeyi öğrenmektir.


İşte kendinizi sevmenin 44 yolu:


1.) Neler yaşadığını bilmeseler bile seni yargılayacak insanlar her zaman olacaktır.


2.) Kusurlarınızı sergileyin! Bu dünyada kimse mükemmel değil, kusurlarını sev. Hepimiz Tanrı tarafından korkunç ve harika bir şekilde yaratıldık.


3.) Arkadaşlarınız ve aileniz için zaman ayırın. İlişkilerin gelip gidebileceğini unutmayın. Ama ailen ve arkadaşların sabit. Onlar her zaman senin için orada olacaklar.


4.) Kendi başarınızı başkalarınınkiyle karşılaştırmayı bırakın. Hayatta izleyeceğimiz kendi yolumuz var. 


5.) Stresten kurtulmanıza ve hatta sağlıklı olmanıza yardımcı olabilir.


Fiziksel, duygusal ve zihinsel hastalıklardan muzdarip olmanıza izin vermeyin. Düzenli egzersiz yapın, dengeli ve sağlıklı beslenin, yeterince su ve sıvı tüketin, yeterince dinlenin ve uyuyun, tatile çıkın ve rahatlayın ve her zaman meditasyon yapın.


Sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürerek kendinize karşı nazik olun.


6.) İlgi alanlarınızı genişletin. Yeni bir dil veya daha önce hiç yapmadığınız başka şeyler öğrenin.


7.) Uzun yürüyüşler yapın veya bisiklete binin. Yaşadığınız yeri keşfedin, bazen işle çok meşgulüz, çevremizin güzelliğini gözden kaçırma eğilimindeyiz.


9.) Bir müzeye gidin, sanatı takdir edin.


10.) Yeni müzikler keşfedin ve dinleyin, daha önce dinlemediğiniz diğer türleri deneyin. Kim bilir, belki de yeni favori şarkınızı bulabilirsiniz.


11.) Kendine iyi bak.


Her canlı yorgun ve streslidir ve zaman zaman şımartılmaya ihtiyaç duyar. Bu nedenle, herkesten ve sizi yoran her şeyden uzaklaşmak için biraz zaman ayırıp kendinizi şımartsanız daha iyi olur.


Bir masaj veya kaplıca tedavisi tercih edin. Yüz bakımı yaptırın, yeni bir saç kesimi yapın, saçınızı boyayın veya canlandırıcı bir fincan çay ile kendinizi şımartın. Bu şeyler, uzaklaşmadan bile rahatlamanıza izin verir ve her zaman olmayı arzuladığınız kişi olan kendinizin daha iyi bir versiyonunu görmenize yardımcı olur. Mutlu, kaygısız, halinden memnun insan. Her zaman bu durumda olmayabilirsiniz, ancak kendinizi şımartarak bu ideale yaklaşırsınız.


12.) Dışarı çıkın ve yeni insanlarla tanışabileceğiniz ve arkadaş edinebileceğiniz bir yerde rahatlayın.

13.) Uzun zamandır okumak istediğiniz kitapları satın alın.


14.) Sahile git! Sakinleştirici okyanus dalgaları ve esinti, kendinizi rahat hissetmenizi sağlayacaktır.


15.) Fotoğraf çekin! Bu değerli anları yakalayın ve yazdırmayı unutmayın.


16.) Tasarruf edin ve farklı yerlere seyahat edin.


17.) Sık sık gülümseyin. Daha çok gülümsersen mutlu hissedeceksin. Başkalarını da mutlu edecektir.


18.)  Sadece her zaman cesaretinizi kıracaklar.

Bir aptalla arkadaş olma ki onun yollarını öğrenmesin. İyi huyunuzu bozacak insanlarla arkadaşlık etmeyin.


Size gururlu, nefret dolu, bencil, kapalı fikirli, yalancı ve nankör olmayı öğretecek ve öğretecek insanlardan uzak durun.


19.) Kendinizi affedin, mükemmel değilsiniz. Hepimiz hata yaparız.


Geçmişte yaptığınız hatalar size hayat dersleri vermek ve bir insan olarak büyümenize yardımcı olmak içindir. Hayatına devam etmene engel olmadılar. Seni daha büyük bir insan olmaktan alıkoymak için gelmediler.

Hatanız için başka bir hata yapmayın (yani kendinizi affetmeyin). İnsanlar sizi suçlasınlar, affetmesinler, affetsinler ya da etmesinler, kendinizi ilk affeden siz olun ve onu suçlamayın. Ayrıca, kendinizi bile affedemezseniz, insanlar sizi affetmekte zorlanacaklar.


20.) Kendinize çok yüklenmeyin. Elinizden gelenin en iyisini yapmak sorun değil, ancak yaptığınız şey üzerinde çok fazla baskı yapmayın.


sadece seni strese sokar.


21.) Eşyalarınızı düzenleyin! Temiz bir alan veya yatak odası, kendinizi rahatlamış ve daha az huysuz hissetmenizi sağlayacaktır.


22.) Bir derneğin projesinde gönüllü olarak çalışmakla hem kendinizi mutlu hissedeceksiniz hem de ihtiyacı olanlara yardım etmenin büyük bir iş olduğunu öğreneceksiniz.


23.) Yalnız zaman geçirin. Bir film izleyin veya bir restoranda yemek yiyin. Bu yerlerde yalnız olmanın yanlış bir tarafı yok. Kendi güvenilir arkadaşınız olun.


24.) Hepimizin hayatta farklı mücadeleleri olduğunu, başkalarının duygularına karşı duyarlı olmamız gerektiğini unutmayın.


25.) Daima iyi yemek yiyin.


26.) Görmek istediğiniz dizi veya film dizisini iyice izleyin.


27.) Becerilerinizi geliştirecek atölyelere katılın.


29.) Kendinize çanta gibi hediyeler alın ya da uzun zamandır ne istiyorsanız onu alın.


30.) Vücudunuza iyi bakın, kendinizi hastalıklardan korumak için vitamin alın.


31.) Canınız sıkıldığında rahatlamanıza yardımcı olacak bir enstrüman, ukulele veya gitar çalmayı öğrenin.


32.) Çevrenizdeki şeyleri takdir edin. Arkadaşlarınızın ve ailenizin orada olduğuna şükredin. Onları sevdiğinizi ve onları önemsediğinizi söyleyin.


33.) Telefonunuzda daha az zaman geçirin.


34.) Geçmişi bırakın ve geleceğiniz hakkında daha iyimser olun.


35.) Başkalarına karşı nazik olun ama sizden faydalanacak kadar nazik olmayın.


36.) Daima kalbini koru.


37.) Nefes kesen gün batımlarını takdir edin, sonların da güzel olabileceğini anlayın.


38.) Meditasyon yapın.


Birçoğumuz her zaman zehirli hissederiz ve arkadaşlarımızla vakit geçirerek, sigara içmek, içki içmek veya aşırı yemek yemek gibi kötü alışkanlıklar yaparak rahatlamanın yollarını bulsak da bunlar aşk biçimleri değildir. Ayrıca hissettiğimiz toksisiteyi ortadan kaldırmaya da yardımcı olmazlar.


Bu nedenle, dua veya meditasyon için zaman planlamak isteyebilirsiniz. Bu durgunluk anı, duyularınızla bağlantı kurmanıza ve duygularınızı hissetmenize olanak tanır. Meditasyon aynı zamanda Tanrı ile konuşma ve O'nun rehberliğini, ayrıca kalbinizi ve onun dolaşıp durmasını duyma fırsatınızdır.


Meditasyon yaparak, bir süredir tutunduğunuz acıları, kinleri, tereddütleri ve şüpheleri bırakabilirsiniz. Gitmelerine izin verdiğinizde, daha sağlıklı ve daha mutlu hissedeceksiniz.


39.) Başkalarına hizmet edin ve karşılığında hiçbir şey beklemeyin.


40.) Buna değer olduğunuzu asla unutmayın.


41.) Kendinize doyurucu bir yemek hazırlayın.


Kendinizi çok değerli bir insan olarak düşünmeye başlamalısınız. Bir başkasından aldığınız zaman nedeniyle değerinizi çoktan unutmuş olabilirsiniz, ancak şimdi kendinize daha iyi davranma ve şımartılma seçeneğiniz var.


42.) Yalnız seyahate çıkın!


Yalnız seyahat ayrıca size kendiniz hakkında yeni bir şey söyler. Çoğuna sahip olduğunuzu bilmediğiniz yeni beceriler ve yetenekler keşfedersiniz. Bunlar çok önemlidir çünkü kendinizin yeni bir versiyonunu oluşturabilirsiniz - daha güçlü, daha taze, daha iyi.


Ayrıca yalnız vakit geçirmeniz tavsiye edilir. Şimdi üzüntüyü bırakmak için iyi bir zaman, çünkü artık kendi kurallarınızı kullanarak istediğinizi yapma özgürlüğüne sahipsiniz.


44.) Gerçeği kabul etmeyi öğrenin.


Kendine yalan söyleme. İlk başta canınızı yakabilir, ancak gerçeği kabul etmeyi öğrendiğinizde, sizi özgürleştirmeye yardımcı olacaktır.


Kendinizi sevmek, kendinizi geliştirmenin ve kendinizin en iyi versiyonu olmanızın bir yoludur. Tek seferlik bir olay değil, devam eden bir süreç. Sizinle başlar, kendinizi kendi takdiriniz ve sevginizle kuşatır. Ve doğru zaman geldiğinde, seni hak eden doğru kişiyi bulacaksın. Şimdilik günü yakalayın ve hayatınızın tadını çıkarın.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire