Almanya'da NASIL Eğitim Alınır

 Almanya'da NASIL Eğitim Alınır


 Almanya'da okumak genellikle aynı anda birkaç çalışma yapmak anlamına gelir. Bir ana çalışmaya ek olarak, diğer fakültelerde “alışveriş yapmak” çok yaygındır. Bu, bir yandan muazzam bir özgürlüğü garanti ederken, diğer yandan kafa karıştırıcı da olabilir. Çünkü birinci sınıf öğrencisi olarak hangi konuların önemli olduğunu nereden biliyorsun?


Almanya'da üçü Berlin'de olmak üzere 36 üniversitesi vardır: Teknik Üniversite, Hür Üniversite ve Humboldt Üniversitesi. Her birinin kendi atmosferi ve kendi izleyicileri var.

 Bu sayede isteklerinize ve ilgi alanlarınıza uygun genel bir paket oluşturabilir ve aynı zamanda görüş alanınızı genişletebilirsiniz.

 Entegre üniversiteler (Gesamthochschulen) üniversite, yüksek mesleki eğitim ve müzik ve sanat akademilerinin birleşimi iken normal üniversitelerde mezun olabilir ve doktora yapabilirsiniz. Ayrıca, ağırlıklı olarak uygulamalı eğitim sunan düzenli yüksek mesleki eğitim vardır.



 Bu sayede isteklerinize ve ilgi alanlarınıza uygun genel bir paket oluşturabilir ve aynı zamanda görüş alanınızı genişletebilirsiniz.

Almanca unvanları ve üniversite dereceleri Almanya'da temel olarak üç tür vardır:


akademik bir nitelik olan bir yüksek lisans derecesi (genellikle sanat konularında),

eşdeğer ancak bilimde bir Diploma,

ve hükümet kontrolündeki kariyerler (öğretmenler ve avukatlar gibi) için geçerli olan bir eyalet sınavı.


Alman üniversite sisteminin sorunlarından biri, unvanların uluslararası düzeyde kolayca karşılaştırılabilir olmamasıdır. Uluslararası itibarı artırmak için birçok üniversite, lisans ve yüksek lisans gibi uluslararası alanda daha karşılaştırılabilir ek kurslar sunmaktadır. Bazı üniversitelerde ya bir Alman diploması ya da uluslararası bir derece ya da her ikisini birden alacaksınız.


 Başka bir deyişle, birçok Alman üniversitesi MBA dereceleri sunmaya başladı, ancak her zaman akademik bir yaklaşımı vurgulayacak (vaka çalışmaları yoluyla daha pratik bir yaklaşımdan ziyade). Bir Alman üniversitesinde okumayı seçerken, sadece başlığı değil, aynı zamanda sunulan programı ve derslerin içeriğini de anladığınızdan emin olun.


almanca doktora


Almanya'daki en yüksek derece, çok değerli olan doktoradır (doktora sahibi hemen hemen tüm Almanlar “Herr/Frau Doktor” olarak adlandırılmak ister). Diğer AB ülkelerinden doktora sahibi olanlar da bu unvanı Almanya'da kullanma hakkına sahiptir. Ancak, ABD doktorası olanlar, nitelikleri Eğitim Bakanlığı tarafından tanınırsa kendilerine "doktor" diyebilirler.


Eğitiminize yurtdışında devam edecek misiniz?


Hollanda diplomanız yurtdışında otomatik olarak geçerli değildir. Hollanda dışında eğitim görmeyi (veya çalışmayı) planlıyorsanız, okul belgelerinizi (diploma, not listesi vb.) yasallaştırmanız gerekir. Bunu çevrimiçi olarak DUO ile veya Groningen'deki DUO hizmet masasında (Kempkensberg 12) ayarlayabilirsiniz. Bunu kişisel olarak yapmak zorunda değilsiniz; bir aile üyesi veya arkadaşınız belgelerinizi sizin için yasallaştırabilir.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire