Pazar günü korkutucu olanlar nelerdir?

 

Pazar günü korkutucu olanlar nelerdir?



Hiç harika bir hafta sonu geçirdiniz, ancak Pazar günü (veya Pazar gecesi) öğlen saatlerinde, önünüzdeki çalışma haftası hakkında bir endişe veya korku duygusu hissettiniz mi? Yalnız değilsin.


tükenmişlik


Psikolojik olarak, çalışma haftasının başlangıcından önce hissettiğiniz korku, bir tür tehdit algısına bir tepkidir.


Sıklıkla iş ve özel hayatımız arasında bir denge kurmakta güçlük çekeriz ve bu nedenle dinlendirici bir hafta sonundan yoğun bir çalışma haftasına ani geçiş özellikle zordur ve Pazar gününün korkutuculuğuyla ilişkilendirdiğimiz duyguya katkıda bulunur.


Sonunda hafta sonu geldiğinde, birçok insan Cumartesi günlerini ev işleri, alışveriş ve ayrıntılar yaparak geçirir ve Pazar gününü dinlenme ve eğlence için tek gün olarak bırakır.


Temel sorunlar



Ne de olsa, bir kariyer, kişisel yaşam ve diğer sorumluluklar arasında hokkabazlık yapmak, önünüzdeki çalışma haftası hakkında biraz endişe duymanız normaldir.


Mevcut kariyer yolunuzu beğenmeyebilirsiniz. Belki kendinize yeterince bakmıyorsunuz ve stresiniz ve özel hayatınız profesyonel hayatınıza sızıyor.


Yeterli uyku almak


Araştırmalar, hafta sonları uykuyu yakalamanın, bir hafta sonu uykusuz kalan ve uykusuz kalanlarla aynı etkilere sahip olduğunu göstermiştir.

Akşam yemeğinden sonra aşırı kalori alımı


Enerji harcamasının azaltılması


Artan kilo alımı


Aynı uyku/uyanıklık döngüsüne bağlı kalın: hafta boyunca, hatta hafta sonları bile aynı saatte yatıp aynı saatte uyanmaya çalışın. Düzenli bir uyanma saati, vücudunuzun doğal saatini (sirkadiyen ritmi) ayarlamanıza yardımcı olarak fazla uyumamanızı sağlar.




Gün boyunca kafein ve alkolden kaçının/sınırlayın: Öğleden sonra kafein içmekten kaçının ve yatmadan birkaç saat önce alkolden kaçının. Kafein uykuya dalmanızı engelleyebilir ve alkolün uyku gecikmesini azalttığı bilinmektedir, bu da daha fazla gece uyanması anlamına gelir.


Bir Beyin Dökümü veya Endişe Günlüğü Deneyin: Pazar geceleri düşünceler ve endişe ile mücadele ediyorsanız, yatmadan önce rutininizin bir parçası olarak beyin dökümü yapmak zihninizi uykuya hazırlamanıza yardımcı olabilir. 


İşteyken, kapıda kişisel stres etkenlerinizi ve sorunlarınızı kontrol etmek için elinizden gelenin en iyisini yapın ve sadece elinizdeki iş görevine odaklanın.




İş ve kişisel yaşam arasında net sınırlar oluşturmak, ofisten uzakta geçirdiğiniz zamandan daha fazla keyif almanızı ve bunun kıymetini bilmenizi sağlayabilir.


Evden çalışıyorsanız, ne zaman çalışmaya başlayacağınıza (ve ne zaman duracağınıza!) ilişkin sınırlar belirlemek, iş ve özel yaşamınızı ayırmanıza yardımcı olabilir.


Ofis kabilenizi bulun


Uzun zamandır en iyi arkadaşlarımızdan bazılarıyla iş sayesinde sık sık tanışıyoruz, bu nedenle destek için güvenebileceğimiz meslektaşlarımızla bağ kurmaya çalışmak önemlidir.


Elektronikten uzak durun


Hafta sonlarınız dinlenmek için zamanınızdır, ancak çoğu zaman telefonlarımıza yapışmış durumdayız, iş e-postalarımızı kontrol ediyoruz, bu da çok fazla gereksiz "gürültü" ve stres yaratabilir.


Büyük sorunları takip etmek ve bir sonraki haftaya hazırlanmak için hafta sonu e-postalarınızı kontrol etmek cazip gelse de, kendinizi bitkin, kırgın ve etrafta olmak pek eğlenceli hissettirmeyen bir görevdir.


İşiniz görüşmenizi gerektirmedikçe, birçok kişi, telefonlarının endişe kaynağı olmasını önlemek için hafta sonu tüm iş bildirimlerini kapatmayı yararlı buluyor.


Elektronik cihazları fişten çekmeyi kolaylaştırmak için günün geri kalanını dışarıda veya arkadaşlarınızla ve ailenizle vakit geçirerek geçirin.



Pazar öğleden sonra veya akşam endişeli hissetmeye başlarsanız, sinirlerinizi yatıştıracak şeyler yapmayı deneyin:




Egzersiz yapmak


sıcak bir banyo yap


Kitap okumak


Uzatmak


Müzik dinlemek


köpeğinle oyna


meditasyon yap


doğa yürüyüşü yapın


Ofisten uzakta geçirdiğiniz zamanı en üst düzeye çıkarmak önemlidir - endişeniz ve önümüzdeki hafta hakkında daha iyi hissetmenizi sağlayacak yöntemleri bulun ve Pazar Korkutucularını hissettiğinizde kullanın.


Pazar gecesi için eğlenceli bir şeyler planlayın


Her Pazar gecesi yeni bir tarif yapmayı deneyin (ve haftanın geri kalanında bol bol yemek artıkları yapın)


Bir spor salonuna katılın ve Pazar gecesi egzersiz dersine katılın


Arkadaşlarla akşam yemeği ya da oyun gecesi için planlar yaparak, iş haftası öncesinden zihninizi boşaltmaya yardımcı olun.

Cumartesileri de kucaklayın


Hafta sonlarınızı eğlenmek, hobilerinizin tadını çıkarmak, dışarı çıkmak ve hatta “mini hafta sonları” için değerlendirin.


Not listeleri ve programları


Günlük ve haftalık görevlerinizi yazmak, yalnızca sizi sorumlu tutmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda bu görevleri büyük, göz korkutucu projelerden çok daha ulaşılabilir olabilecek daha küçük parçalara böler.


Ayak işleri ve ev işlerinin yığılmasına izin vermeyin


Hepimiz hafta sonlarını evi temizlemek, yemek hazırlamak, market alışverişi yapmak ve bitmek bilmeyen yapılacaklar listemizi bitirmek için kullanmaktan suçluyuz, ancak bu sadece ertesi gün işe geri dönmek konusunda daha fazla endişe yaratıyor. bundan tam olarak yararlanın. bizim hafta sonu.


Tüm bu görevleri hafta sonu boyunca biriktirmek yerine, her gün yapılacaklar listesini inceleyerek zaman geçirin.



Pazartesi günü kendinizi şımartın


Belki Pazartesi günleri, akşam yemeği teslim aldığınız ve Netflix'i izlediğiniz veya en sevdiğiniz markette öğle yemeği için dışarı çıktığınız gündür.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire