Almanya'da okumak için 10 soru, 10 cevap

Almanya'da okumak için 10 soru, 10 cevap


Almanya'da okumak, geleceğin öğrencilerini kendilerine birçok soru sormaya yönlendirebilir. Başvurular, kabul koşulları, fiyatlandırma sistemleri veya öğrenci konaklaması, endişe ve sorgulama kaynağı olabilecek faktörlerdir. İşte en sık sorulan 10 sorunun yanıtları.


Almanya tarafından sunulan çalışmalar hakkında bilgi arıyorsanız, DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst) sitesi şüphesiz size yardımcı olacaktır. Sitenin yurtdışında birçok şubesi ve ofisi bulunduğundan, daha spesifik sorular için DAAD işbirlikçilerinden biriyle iletişime geçmek zor olmayacaktır. Gerekli tüm bilgileri doğrudan sitede bulacaksınız.


Alman Öğrenci Ofisi (Deutsches Studentenwerk) yararlı olabilecek ve Almanya'da eğitim hakkında size yeni bilgiler verebilecek başka bir alternatiftir.


2. Almanya'da okumak için hangi şartları yerine getirmem gerekiyor?

Almanya'da bir lisans, yüksek lisans veya doktora kursuna gitmek isteyip istemediğinize, yabancı başvuru sahipleri olarak önce kabul için başvurmalısınız.


Lisans derecesine kabul başvuruları için ortaokul diplomalarının tanınması çok önemlidir, Yüksek Lisans ve doktora başvuruları için yüksek öğrenimden alınmış bir diploma sunabilmeniz gerekir. de web sitesine başvurarak edinilen diplomaların tanınması hakkında bilgi edinebilirsiniz.


Bir dizi kurs için Almanca dil seviyesi sertifikası gereklidir. Uluslararası kurslar için, genellikle Almanca değil, İngilizce olarak iyi bir dil seviyesine sahip olmak gerekir.


Almanya'daki doktora başvuruları için, genel olarak bir Yüksek Lisans derecesine karşılık gelen, Ren'de tanınan çok iyi bir üniversite derecesi gereklidir. Ancak özellikle nitelikli yabancı adaylar aynı zamanda basit bir Lisans (Hızlı İzleme Programı) ile 3. aşama programını takip etme olanağına da sahiptir. Kabul için genellikle bir sınav gereklidir.


Ancak, kayıt dönemlerini kaçırmamak için istenen üniversite kuruluşuna kabul için kesin koşulları zamanında öğrenmek önemlidir, örneğin:

www.daad.de/admission


3. Nasıl başvurabilirim?

Bir ücret karşılığında, www.uni-assist.de web sitesi çeşitli kuruluşlara kayıt dosyaları gönderir. Tıp veya eczacılık gibi belirli kurslar için AB vatandaşları merkezi bir başvuruda bulunmalıdır ( www.hochschulstart.de).


4. Vizeye ihtiyacım var mı?

Öğrenciler, Avrupa Birliği ve Avrupa Ekonomik Alanı vatandaşları ile diğer bazı ülkeler Almanya'ya vizesiz girebilirler. Diğer tüm yabancı öğrencilerin genellikle vizeye veya oturma iznine ihtiyacı vardır.


Henüz resmi olarak kabul edilmediyseniz ve Almanya'da önceden bilgi almak istiyorsanız, yurtdışındaki Alman kurumlarına öğrenci vizesi başvurusunda bulunabilirsiniz. Turist vizesi daha sonra öğrenci vizesine dönüştürülemez.


5. Hangi tarihlere ve son teslim tarihlerine riayet etmeliyim?

Almanya'da akademik yıl iki sömestreye bölünmüştür: eğitimler daha sonra yaz veya kış sömestirinin başında başlar.


Yaz dönemi üniversitelerde Nisan-Eylül ayları arasında, I.U.T.'de Mart-Ağustos ayları arasında gerçekleşir.

Kış dönemi, üniversiteler için Ekim'de başlar ve Mart'ta, I.U.T. için Eylül'den Şubat'a kadar sona erer.


Üniversitelere kayıt için son tarihler genellikle 15 Ocak ve 15 Temmuz'dur (bu tarihler değişebilir): www.internationale-studierende.de


Çoğu Länder'de çalışmalar ücretsizdir (her dönem küçük bir katkıya rağmen). Şu anda, beşLänder, dönem başına yaklaşık 500 Euro'luk kayıt ücreti talep etmektedir.


AB üyesi olmayan ülkelerden gelen ve vize gerektiren öğrenciler, yılda yaklaşık 8000 Euro'ya sahip olduklarını kanıtlamak zorundadır. Bu gelir belgesi, öğrenimlerini finanse edebileceklerini garanti eder. Ancak genel olarak bu miktar tüm masrafları karşılamaya yetmemektedir. Ortalama olarak, Almanya'daki öğrencilerin ayda 812 Euro'su var.

Yaşam maliyeti, başkent Berlin hariç, küçük şehirlerde genellikle daha büyük Alman şehirlerinden daha düşüktür. Bazı öğrenci kurumları tarafından sunulan özel paketler, uluslararası öğrencilerin finansal ihtiyaçlarını planlamalarına yardımcı olur.

Sabit bir ücret karşılığında bu öğrenciler daha sonra konaklama, yemek ve sağlık sigortasına sahip olacaklardır. Rekreasyon bazen bu paketlere dahildir. Kişi bu sabit oranlı hizmetleri menşe ülkesinden rezerve edebilir. Fiyatları 160 ile 360 ​​Euro arasında değişiyor.


Çalışma finansmanı genellikle yapılandırılmış bir programa kabul edilen doktora adaylarına sağlanır. Doktora öğrencileri genellikle bir araştırma projesinde bilimsel işbirlikçi olarak çalışır veya hibe alır: etudier-en-germany.org


Almanya'daki çoğu öğrencinin eğitiminin yanı sıra bir işi vardır. Yabancı öğrenciler Almanya'da çalışabilirler. Bununla birlikte, AB üyesi olmayan ülkelerin vatandaşları ve belirli yeni AB ülkelerinden gelen öğrenciler için kısıtlamalar olduğu belirtilmelidir.


Almanya'da birçok kuruluş yetenekli yabancı öğrencilere burs vermektedir. DAAD, genç yabancı akademisyenlere burs veren en büyük kuruluştur (genel olarak doktora öğrencilerine ve aynı zamanda giderek daha sık olarak yüksek lisansa hazırlanan öğrencilere).


Birçok Alman vakfı da öğrencilere şu konularda destek vermektedir:


www.squeaker.net

www.daad.de

www.stipendiumplus.de

www.stipendienlotse.de


8. Nerede kalınır?

Almanya'daki birçok öğrenci, diğer öğrencilerle ortak konaklama (WG for Wohngemeinschaft) yaşamayı tercih ediyor. Üniversite yurtları da oldukça popülerdir, genellikle üniversite kurumlarının yakınında bulunurlar ve kiralar çok uygundur (aylık yaklaşık 200 Euro).


Yerler, üniversite kuruluşlarının öğrenci organizasyonları tarafından tahsis edilir. Bu nedenle, bir oda tahsisi için zamanında konaklama başvurusunda bulunmak gerekir.


Bir apartman dairesinde yalnız yaşamak istiyorsanız, aylık en az 300 avroluk bir kira saymanız gerekiyor. Genel olarak, uygun fiyatlı konutlar küçük kasabalarda Münih, Köln veya Hamburg gibi büyük üniversite şehirlerinden daha kolay bulunur:


www.studentenwerke.de

www.wg-gesucht.de


9. Almanca bilmek önemli mi?

Uluslararası kurslar için her zaman akıcı Almanca bilmek gerekli değildir. Ancak kaldığınız ülkenin dilini öğrenmeniz şiddetle tavsiye edilir. Birçok Alman İngilizce konuşsa da, günlük yaşamda dili konuşmuyorsanız kendinizi dışlanmış hissedebilirsiniz. Eğitiminiz için bir dil sertifikası gerekliyse, Goethe-Institut'lardan birinde Almanca sınavına girebilirsiniz:


www.testdaf.de

www.goethe.de

www.daad.de/sommerkurse


10. Bana kim yardım edebilir?

1. soruya bakın.


Öte yandan, çeşitli Alman üniversitelerinin yabancı öğrencilerine ayrılmış ofisleri ayrıcalıklı muhataplardır. 

 platformu üzerinden diğer öğrencilerle iletişime geçilebilir. www.all-students.de portalı öğrenciler tarafından öğrenciler için verilen bilgileri sunar ve www.young-germany.de sitesi Almanya hakkında birçok bilgi sunar:

www.daad.de/aaa

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire