İsviçre sistemi ve bir yabancı olarak tıbbi harcamalar için nasıl sigortalanabileceğiniz

 İsviçre sistemi ve bir yabancı olarak tıbbi harcamalar için nasıl sigortalanabileceğiniz



 İsviçre sistemi ve bir yabancı olarak tıbbi masraflar için nasıl sigortalanabileceğinizi buradan okuyun.


 Ancak kurallar karmaşıktır ve zaman zaman değişir. Bu nedenle bilgilerin tamamen güncel ve eksiksiz olmaması mümkündür. Bu nedenle, her zaman sizin için geçerli olan kurallar hakkında kendinizi bilgilendirmenizi öneririz.


Daha fazla bilgi için, İsviçre Halk Sağlığı Hükümeti web sitesini ziyaret edin.


İsviçre'de sağlık hizmetleri nasıl organize edilir?


İsviçre'de zorunlu bir sağlık sistemi (Grundversicherung) vardır. İsviçre'de yaşayan herkes buna sigorta primleriyle katkıda bulunuyor. İsviçre sistemi, Hollanda sağlık sistemine benzer ve dünyanın en iyi sağlık sistemlerinden biri olarak bilinir.


Ödemeniz gereken ücret, nerede yaşadığınıza, yaşınıza, muafiyete ve seçtiğiniz sigorta türüne bağlıdır. Örneğin, sağlık hizmeti sağlayıcısını özgürce seçip seçmediğiniz. Her sigortacı sizi temel sigorta için kabul etmekle yükümlüdür.


tamamlayıcı sigorta


Ayrıca ek sigorta da yaptırabilirsiniz. Ek sigortanın neleri kapsadığına dikkat edin. Sigortacılar arasındaki farklar önemlidir.


İşvereninizin kaza sigortası yoksa, kendiniz de abone olmak zorundasınız.


İsviçre'de bir yabancı olarak nasıl sigortalı olunur?


Yabancı olarak maaşlı bir faaliyette mi çalışıyorsunuz yoksa girişimci misiniz ve İsviçre'de vergi ve sosyal katkı ödüyor musunuz? O zaman halk sağlığı hizmetlerinden yararlanma hakkınız vardır.


Hollanda'da AOW veya sosyal yardım alıyor musunuz ve İsviçre'de mi yaşıyorsunuz? Lütfen CAK ile iletişime geçin.


Örneğin bir tatil için geçici olarak İsviçre'de mi kalıyorsunuz? Ardından, bir Avrupa sağlık kartı (EHIC) ile İsviçre'de geçerli kurallar ve tarifelere göre gerekli tıbbi bakımı alma hakkınız vardır. Kart için Hollanda sağlık sigortanıza başvurabilirsiniz. Ayrıca sağlık teminatlı seyahat sigortası yaptırmanız faydalı olabilir.


İsviçre sağlık sigortasına nasıl abone olabilirim?


İsviçre'ye taşınıyorsanız, iki hafta içinde yaşayacağınız belediyeye kayıt yaptırmalısınız. Orada yaşamaya başladığınız günden itibaren geçerli olmak üzere üç ay içinde sağlık sigortası yaptırmalısınız.


Bazı durumlarda, sigorta satın almanıza gerek yoktur. Ancak kurallar kantondan kantona farklılık gösterir. Muafiyet istiyorsanız, ikamet edeceğiniz kantona başvurabilirsiniz.


İsviçre temel sigortası neyi tazmin eder?


Doktor ücretleri, acil bakım, reçeteli ilaçlar, aşılar ve bazı alternatif tedaviler gibi birçok tıbbi harcama İsviçre temel sigortası tarafından karşılanmaktadır. Devlet, kapsanan maliyetleri belirler.


18 yaşın üzerindeki herkes için 300 CHF (yaklaşık 280 €) zorunlu muafiyet vardır. Hamilelikle ilgili masraflar, muafiyet kapsamında değildir. Tıbbi masraflarınız indirilebilir tutarı aşarsa, belirli sağlık masrafları için kişisel katkı payı ödersiniz. Tıbbi masraflar için kişisel katkı %10'dur ve ilaçlar için %10 ila %20 belirli bir maksimuma kadardır. Hastaneye yattığınızda, günlük bir katkı payı ödersiniz.


bilmek önemli

İsviçre'de primler yüksektir. Temel teminat aynı olmakla birlikte, sigortacılar arasında büyük fiyat farkları bulunmaktadır. Bu nedenle iyi bir karşılaştırma yapmakta fayda var.


Ek sigortanın neleri kapsadığını sigortacılar kendileri belirler. Sigortacılar arasındaki farklar önemlidir. serbest doktor seçimi ve hastanede özel bir oda. Ek sigorta yaptırmak isterseniz, sigortacı sizi reddedebilir.


Başka bir kantondasınız ve acil olmayan bakıma mı ihtiyacınız var? Bu durumda, genellikle yalnızca sınırlı bir ölçüde geri ödenir. Acil bir durumda, başka bir kantonda da olmak üzere, istediğiniz bir doktora veya hastaneye her zaman gidebilirsiniz.


Hollanda temel sigortası neleri kapsıyor?


İsviçre'de kaldığınız süre boyunca Hollanda temel sigortanızı yaptırmanız gerekip gerekmediği, kişisel durumunuza bağlıdır.


Hollanda temel sigortası, dünya çapında acil bakım masraflarını karşılar. Ancak, Hollanda'daki tedavi masraflarınızdan daha fazlasını asla geri ödemeyeceksiniz. Bu nedenle, İsviçre gibi tıbbi bakımın pahalı olduğu bir ülkede kalıyorsanız ekstra ödeme yapmanız gerekebilir.


Geri dönüş (Hollanda'ya dönüş) veya tahliye

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire